Ijzer

IJzer

Waar komt het in voor?

De aanbevolen dagelijkse inname van ijzer is voor volwassen mannen 11 mg, voor volwassen vrouwen voor de overgang 16 mg en de vrouwen na de overgang 11 mg. Er zijn twee soorten ijzer heemijzer en non-heemijzer. Non-heemijzer kan gevonden worden in zowel in dierlijk als in plantaardige voedingsmiddelen, zoals volkorenproducten, peulvruchten, brood, noten, eieren, paksoi, postelein, snijbiet, spinazie en andijvie. Heemijzer kan gevonden worden daarentegen alleen gevonden in dierlijke voedingsmiddelen zoals vlees, kip en vis.

Waar is het goed voor?

IJzer speelt een grote rol bij de vorming van hemoglobine, hemoglobine is een onderdeel van de rode bloedcellen, die zijn weer belangrijk voor het zuurstof vervoer door het lichaam. Veder draagt ijzer bij aan de juiste werking van het afweersysteem en is het nodig bij de energieproductie in de cellen van het lichaam.

Waarom is het goed voor de weerstand?

IJzer helpt bij een normale werking van het afweersysteem.

WIL JE OP DE HOOGTE WORDEN GEHOUDEN VAN HET BEDRIJF EN NIEUWE PRODUCTEN?

Something went wrong. Please check your entries and try again.